Micky

Kastrerad hane, född sept 2023
Storlek: Valp som växer (maj 2024 är Micky ca 55 cm hög)
Adoptionskostnad: 9600 kr

Mickys historia

De tre syskonen Micky, Moa och Mixa räddades under kastreringskampanjen som ASIPA hade i november 2023 ute på landsbygden, några mil från Cluj.

Varje år har ASIPA kastreringskampanjer där de fångar in gatuhundar för att kastrera dem och där också privatpersoner kan komma för att kastrera sina hundar gratis. Kastreringar av hundar är den enda långsiktiga lösningen på gatuhundsproblematiken i Rumänien och därför är vi självklart med och finansierar detta.

Micky och hans systrar hittades av en av killarna som jobbar i hägnet, inte långt från platsen där ASIPA hade riggat allt för att kunna kastrera hundar. De tre små valparna låg och tryckte i kanten av en närliggande skog, utan möjlighet att göra något väsen av sig. Dom var svaga, kalla och hungriga.

Valparna var mycket rädda och hade sannolikt dött om de inte fått hjälp.
Killen som hittade valparna tog dem med sig dom till platsen där kastreringarna ägde rum och Alina kunde inget annat än att ta med sig syskonen till ASIPA då hon efter en lång dag med kastreringar åkte till hägnet. I hägnet fick valparna mat, vatten och en trygg plats att sova på.

Vår gissning är att valparna blivit dumpade där i skogen när de blev såpas stora att de började kräva mat. Troligen är dom valpar till någon tik på en närliggande gård, en tik som kanske stod fastkedjat utan någon möjlighet att skydda sina valpar.

I dag är Micky den av syskonen som inte riktig vågar ta emot kärlek från människor, men med lite tid och tålamod kommer han bli en underbar familjemedlem.  Tillsammans med sina systrar busar han glatt på dagarna.

Vill ni ge denna ljuvliga valp ett kärleksfullt hem? Då är ni varmt välkomna att skicka in en intresseanmälan till oss.