Mura

Hemma maj 2024

Kastrerad tik, född oktober 2022
Storlek: Ca 55 cm, ca 15 kg
Adoptionskostnad 7700 kr

Muras historia

Muras liv kunde fått ett tragiskt slut. Sannolikheten att hon skulle blivit påkörd, misshandlad eller fångat av hundfångare var överhängande. Att bli infångad av hundfångare skulle man tro var en trygghet för en rumänsk gatuhund, men tyvärr är inte detta fallet. Dessa hundar blir placerade i någon av dom kommunala hägnen (dödshägnen)

För er som inte vet hur dom kommunala hägnen ”sköter” hundarna som bor där kan vi berätta att dom hundar som bor där lider något fruktansvärt. Hundarna får knappt någon mat eller vatten, när kennlarna blir rengjorda använder skötarna en vattenslang och sprutar iskallt vatten in till hundarna, det spelar ingen roll om det är bitande kallt ute eller sommar.

Hundarna har betong som liggplats om dom inte har en sådan tur att dom har någon form av pall att sova på. Hundarna får ingen mänsklig kontakt förutom när dom blir jagat in i ett hörn när dom ska matas, eller dom blir slagna. Hundarna skriker efter hjälp, närhet och en varm hand som delar ut kärlek, något dom aldrig får. Som ni förstår så är det sista vi vill är att någon hund hamnar i klorna på en hundfångare. Döden kommer oftast som en lättnad för dessa hundarna.

Mura hade dock tur i våras då en dam från Cluj hade noterad en tik som drev runt på gatorna bland bilar och människor, bilar fick stanna mer en en gång för att inte köra på henne. Tiken verkade förvirrad, precis som hon letade efter någon och därför blev det lagt ut en efterlysning efter en eventuell ägare av hunden. Mura hade inget chip och ingen hörde av sig om att dom saknade sin hund.
Vi är rätt säkra på att Mura blivit dumpad där på gatan då hennes ägare inte ville ha kvar henne. Detta ser vi gång på gång, förvirrade hundar som blivit dumpad som skräp.

Alina som nästan alla känner till i Cluj området blev tillfrågat om att hjälpa Mura och ta hand om henne och som den djurvän Alina är tvekade hon inte med att åka till gatan där Mura drev runt.
Det var enkelt för Alina att fånga in Mura efter Alina givit henne lite mat. Mura var bara lycklig över att någon vänlig person gav henne något att äta då hennes mage skrek av hunger. Mura förstod snabbt att hjälpen hade kommit.

Mura fick åka med Alina till ASIPA där hon fick mat och rent vatten, hon blev undersökt, vaccinerad för sedan somna tungt i tryggheten i hägnet.

Nu har Mura varit i hägnet ett tag och har visat sig vara en mycket snäll tik som umgås fint med dom andra hundarna och hon tycker mycket om att få uppmärksamhet från dom människor hon mött. Mura är en hund som inte gör så mycket väsen av sig, hon är en lugn och behaglig unghund som kommer trivas i dom flesta hem.

Vill ni adoptera denna skönhet? Då är ni varmt välkomna att skicka in en intresseanmälan till oss.