Mio

Hemma april 2024

Kastrerad hane, född 13 april 2021
Storlek: 30-35 cm
Adoptionskostnad: 5500 kr

Mios historia

Mio räddades från Rumäniens gator under en kastreringskampanj som ASIPA anordnade i oktober 2023, i samarbete med andra organisationer, veterinärer och volontärer.

ASIPA håller regelbundet kastreringskampanjer där de kastrerar ägda hundar och tar in gatuhundar för samma ändamål. Efter operationen får hundarna vila upp sig i lugn och ro och får självklart mat i sina hungriga magar, innan de släpps ut på gatan igen.

Men ibland, som i Mios fall, ser man att man inte kan släppa tillbaka hunden. Mios chanser att överleva på gatan var små, särskilt med tanke på hans storlek. Mio gjorde sitt bästa för att charma Alina och de andra som arbetar i hägnet och lyckades. Mio fick stanna kvar.

Mio är en glad och positiv hund som älskar livet. Han umgås fint med de andra hundarna i hägnet och han tackar inte nej till en mysstund med lite kli på magen.

Mio har blivit röntgad och det visade sig att den lille stackaren har karpal valgus på båda benen. Höger ben 6 grader och vänstra 10 grader. Han har dock inga problem med detta i nuläget och han har också fördelen av att vara en liten nätt hund och med lagom motion kommer han att kunna leva ett fullgott hundliv.

Vill ni adoptera och ge denna otroligt söta killen ett kärleksfullt hem? Då ska ni inte tveka med att skicka in en intresseanmälan till oss.