Jacko

Kastrerad hane
Född: 2015
Storlek: 57 cm
Adoptionskostnad: 3500 kr

Jackos historia

Jacko har en lägre adoptionskostnad än de andra seniorhundarna. Det beror på att en person med hjärta av guld bidrar med 1000 kronor till adoptionskostnaden för att den här fantastiska hunden lättare ska hitta ett hem.

———————-

Fina Jacko har nu suttit i hägnet på tok för länge. Jackos historia är inte lång men den är tragisk och inte alls ovanlig i Rumänien.

Jacko har varit det man kallar en kedjehund, en hund som arbetar som ett larm på gården. Hunden står då fastkedjad året runt i en kort kedja för att skälla om det kommer någon till gården. Jacko har varit kedjehund sedan han var valp och hade aldrig möjligheten att röra sig mer än kedjan på ett par meter tillät honom. Han hade ett par rostiga skålar som för Jacko betydde mat, något han sällan fick.

Då Jacko kom till hägnet sprang han bara runt i små cirklar då han trodde att han fortfarande satt fast i kedjan. Detta lugnade dock ner sig efter att han fick börja med sina promenader.

Julia som hjälper till på ASIPA en dag i veckan beskriver Jacko som en nallebjörn. Han har utvecklats till en lugn kille som går fint i koppel, är inkännande inför människor och lyssnar fint.

Vi i styrelsen har besökt Jacko i hägnet och upplevde honom som en snäll och trygg hund som inte visade några rädslor för oss. Tvärt om så blev han glad, kom fram till oss och tackade inte nej till lite mys. Vi upplevde Jacko som en underbar kille som inte har annat en kärlek att ge. Jacko kommer trivas i dom flesta familjer, men vi tycker ändå att han inte ska bo med små barn.

Jacko har svårt för att läsa av andra hundar och därför bör han bo som ensamhund. Jacko bör inte heller bo med katter.

Jacko längtar nu efter att få komma till ett kärleksfullt hem där han bl.a får sova i en mjuk bädd, Han har spenderat alldeles för många nätter i en sliten hundkoja.

Vill ni välkomna Jacko in i er familj? Då är ni välkomna att skicka in en intresseanmälan till oss.