Jacko

Kastrerad hane
Född 2015
Storlek: 57 cm
Adoptionskostnad: 3500 kr

Jackos historia

Jacko har en lägre adoptionskostnad än de andra seniorhundarna. Det beror på att en person med hjärta av guld bidrar med 1000 kronor till adoptionskostnaden för att den här fantastiska hunden lättare ska hitta ett hem.

———————-

Fina Jacko har nu suttit i hägnet på tok för länge. Jackos historia är inte lång men den är tragisk och inte alls ovanlig i Rumänien.

Jacko har varit det man kallar en kedjehund, en hund som arbetar som ett larm på gården. Hunden står då fastkedjad året runt i en kort kedja för att skälla om det kommer någon till gården. Jacko har varit kedjehund sedan han var valp och hade aldrig möjligheten att röra sig mer än kedjan på ett par meter tillät honom. Han hade ett par rostiga skålar som för Jacko betydde mat, något han sällan fick.

Då Jacko kom till hägnet sprang han bara runt i små cirklar då han trodde att han fortfarande satt fast i kedjan. Jacko har mat, vatten och skydd i hägnet. Han är trygg men behöver komma till ett hem där han får vara hund med långa promenader och annan stimulans.

Julia som hjälper till på ASIPA en dag i veckan beskriver Jacko som en nallebjörn. Han har utvecklats till en lugn kille som går fint i koppel, är inkännande inför människor och lyssnar fint. Jacko kan inte bo med hundar, men visar inte någon aggressivitet mot andra hundar, utan bara osäkerhet. Han är också testad med katt och där visade han också en stor nyfikenhet, och ingen aggressivitet. Jacko bör dock inte bo med katt.

Hans frustration över att inte få den stimulans han behöver blir allt större. Till Jacko letar vi efter en familj som ger honom den tid han kommer att behöva för att känna sig trygg och lita på människor. Jacko ska inte bo i ett hem med barn, katt eller andra hundar.

Finns Jackos hem där ute?