Leia

Hemma oktober 2023

Kastrerad tik
Född: juni 2023
Storlek: Valp som växer, förväntas liten
Adoptionskostnad: 7700 kr

Leias historia

Här är historien om en liten familj.

En dag i augusti 2023 blev ASIPA kontaktade av någon som hade noterat att en ny tik med valpar befann sig runt en bensinstation i närheten av Cluj. Hur de hamnat där vet vi inte med säkerhet, men vi är rätt säkra på att någon tröttnat på Laika och valparna och åkt iväg, dumpat dem och bara lämnat dem till sitt öde.

Veternären Lulia på ASIPA åkte iväg för att se om hon kunde göra något för familjen och konstaterade snabbt att Laika och hennes två valpar var i stor fara då de befann sig nära en hårt trafikerad väg och detta var också ett område vart många stora gatuhundar lever.

Mannen som ägde bensinstation hade försökt ta hand om Laika och hennes valpar. Han såg till att de hade mat och vatten, mer än så hade han inte möjlighet att göra. Laika låg under en gammal bil för att skydda sig och valparna från farorna som hon visste fanns runt henne och Lulia kunde inget annat än att ta med sig familjen i sin bil, utan att veta vart hon skulle ta vägen. Hon visste att hägnet var överfullt och hon var tvungen att hitta en lösning.

Lulia kom att tänka på ett av de fantastiska jourhemmen vi har i Rumänien och kontaktade detta. Laika och hennes valpar hade tur och fick komma till till jourhemmet där de i dag lever ihop med några katter och mår fint.

Leia och hennes syster Lovis är som valpar är mest, busiga och glada. De leker gärna med varandra och jourhemmets katter. Vi vet ännu inte hur stor hon kommer att bli som vuxen, men sannolikt blir hon inte särskilt stor med tanke på att mamma Laika är knappt 30 cm hög.

Vill ni välkomna söta Leia in i er familj? Då är ni välkomna att anmäla ert intresse för adoption.