Gloria

Kastrerad tik, född ca 2020
Storlek: ca 60 cm
Adoptionskostnad: 6900 kr

Glorias historia

Gloria och hennes bror Gorm hittades av Alina när hon var på väg hem efter ett ärende i utkanten av Cluj. Hon såg de båda hundarna vid vägkanten och stannade för att ge dem mat; Alina har alltid hundfoder i bilen. Efter att ha gett mat till dessa hungriga varelser märkte hon att Gorm hade lite problem med sin hud och var mager. Alina beslöt snabbt att ta med sig Gloria och Gorm till ASIPA för att undersöka dem, leta efter chip och kastrera dem. Väl framme i hägnet undersöktes hundarna och det visade sig att Gloria var i relativt bra skick, medan Gorm hade demodex och därmed inleddes behandling för detta. Hundarna hade inga chip och fick stanna i trygghet, utan att längre behöva känna hunger eller törst.

Efter några veckor fick Alina höra rykten om att Gloria och Gorm kom från en man som var uppfödare av Malinois och att han hade övergivit de båda hundarna eftersom han inte hade lyckats sälja dem och inte ville behålla dem. Hur länge Gloria och Gorm har levt på egen hand i en kamp för överlevnad vet vi inte, men vi antar att det kan ha varit i ett par år.

Gloria och Gorm är två underbara hundar som vi mötte under vårt besök i hägnet. De visade ingen som helst rädsla och ville bara ha uppmärksamhet, med kli bakom öronen och på magen. Vi upplevde båda syskonen som fullkomligt underbara hundar.

Gloria är det av syskonen som är mest framåt och tar för sig av livet. Hon kommer att trivas i de flesta, något aktiva hem. Hon är ingen soffpotatis och gillar när det händer saker. Gloria umgås fint med andra hundar, men katter tycker vi inte hon ska bo tillsammans med.

Om Gloria och Gorm är renrasiga Malinois vet vi förstås inte.

Vill ni adoptera vackra Gloria och ge henne ett kärleksfullt hem? Då är ni välkomna att skicka in en intresseanmälan till oss!