Jojo

Hemma april 2022

Kastrerad tik, född 2018
Storlek: ca 45 cm
Adoptionskostnad: 6000 kr

Jojos historia

Jojo har levt ett tufft liv som gatuhund, men hon har en vänlig personlighet som trots det inte tappat förtroende för människor.

Under sommaren 2021 blev Jojo mamma till en stor kull på nio valpar som hon födde på gatan. En vänlig person upptäckte kullen och bad ASIPA om hjälp att ta hand om familjen. Först blev fyra av valparna hittade, men mamman syntes inte till och endast de fyra valparna togs till hägnet. Dagen efter gick samma person till platsen igen för att leta efter valparnas mamma. Hon syntes inte till men istället hittades fem nyfödda valpar till. Även dessa blev omhändertagna och fördes till sina syskon hos ASIPA. Senare den dagen stod det en liten tik utanför hägnet och viftade mjukt på svansen. Det visade sig vara mamma Jojo som hade hittat vart hennes valpar tagit vägen och till allas lycka blev den lilla familjen återförenad.

Jojo är en dam som är trygg i sig själv och som beskrivs som en mycket trevlig hund. Vi tror att Jojo skulle passa in i de flesta familjer och den som adopterar denna söta raggsocka kommer få en vän för livet.

Med tanke på att Jojo har små valpar som behöver henne kan hon komma till Sverige först i december 2021.

Är du villig att ge Jojo en ny chans i livet?