Ilas

Hemma april 2022

Kastrerad hane, född hösten 2021
Storlek: Valp som växer
Adoptionskostnad: 7000 kr

Ilas historia

Ilas mamma Ines levde det hårda livet som gatuhund i stadsdelen Alba Iulia. Människorna där försökte jaga bort henne och hon tvingades att leva på de torftiga matrester hon kunde hitta i soporna. Ines blev dräktig och födde tre valpar – Ilas och hans två syskon Ilo och Ianis

En kvinna som känner till ASIPAs arbete upptäckte Ines med sina hjälplösa små valpar en kall vinterdag. Hon ringde till hägnet och frågade om de kunde ta hand om den lilla familjen, eftersom de små valparna inte skulle ha en chans att överleva den extrema kylan.

Så hamnade Ilas med sina syskon och sin mamma i hägnet, där de nu får mat, värme och omtanke. Men ett hägn är inte en plats för en valp att växa upp i, och Ilas letar nu efter ett hem som kan ge honom all kärlek han är värd.

Ilas mamma Ines är en liten hund, endast ca 30 cm hög. Vi kan inte veta exakt hur stora valparna blir, men vi tror inte att Ilas kommer att bli en stor hund. Han älskar människorna han möter och leker fint med sina syskon och de andra hundarna.

Har du plats för sötnosen Ilas i din soffa och vill skämma bort honom med din kärlek? Fyll i en intresseanmälan!