Haiduc

Hemma april 2023

Kastrerad hane, född ca 2016
Storlek: ca 57 cm
Adoptionskostnad: 5600 kr

Haiducs historia

Det Haiduc fått genomlida i sitt liv ska ingen hund någonsin behöva göra, och hans historia gör ont att berätta.

Han hittades utsvulten och kraftlös i en by i närheten av Cluj. Personerna som hittade honom ville gärna hjälpa honom och kontaktade ASIPA och bad om hjälp.

När våra vänner på ASIPA tog hand om Haiduc kunde han knappt stå på benen längre. Under hans toviga päls hittade de ett djupt infekterat skärsår av en vass lina som med tiden ätit sig djupt in i hans hals.

Haiduc togs till djursjukhus där han opererades och fick stanna för att återhämta sig. Operationen gick bra och han kunde också börja att lägga på sig lite av det hull han tappat när han levde på gatan.

Han har fått sina tänder genomgångna av en tandveterinär, eftersom hans tänder är mycket slitna efter att ha ätit vad han kunnat hitta.

Haiduc är en vänlig äldre herre som bara vill få trygghet i livet. Han trivs bra med andra hundar, men han behöver äta i fred, eftersom han vaktar sin mat – helt naturligt efter ett liv där han tvingats kämpa för varje bit mat. Han beskrivs som mycket vänlig mot alla människor han lär känna och han älskar att få kel och bli ompysslad.

Vad han varit med om för att få linan om halsen och lämnas att klara sig själv vet vi inte. Men nu önskar vi att han ska få en ny chans att förstå att det finns trygghet, värme och kärlek hos en familj som aldrig vill göra honom illa.

Fyll i en intresseanmälan för Haiduc!