Covis

Hemma oktober 2022

Kastrerad hane, född juli 2021
Storlek: Valp som växer
Adoptionskostnad: 5500 kr

Covis historia

Covis räddades till ASIPA tillsammans med sina två systrar Cleo och Cosmi och mamma Chapita när valparna var nyfödda.

Covis mamma Chapita bodde på en militärförläggning där arbetarna vägrade låta henne kastreras. Chapita har haft flera valpkullar som alla har blivit dödade.

En kvinna med stort hjärta och som är gift med en av arbetarna noterade hur Chapita blev behandlad och försökte i några månader att fånga in henne utan att lyckas. När Chapita hade fött sina valpar denna gång hade hon gömt dom väl och blev därmed lättare att fånga in. Paret tog kontakt med hägnet och frågade om hjälp att ta emot den lilla hundfamiljen, vilket Alina och Andra självklart sa ja till. På detta vis kom Covis med sin mamma och syskon till hägnet.

Sommaren 2022 veterinärundersöktes Covis och då konstaterades det att han har en deformitet på sitt vänstra framben –  karpal valgus. Eftersom deformiteten endast är 11,3 grader behös ingen åtgärd/operation. Covis har inte ont.

Covis och hans härliga syskon gör det som valpar gör bäst – nosar, utforskar och retar sin mamma. Nu när de börjat växa till sig letar vi efter ett kärleksfullt hem till dem. Är du redo att öppna ditt hem för ljuvliga Covis?