Chico

Hemma oktober 2022

Kastrerad hane, född sommar 2021
Storlek: ca 55 cm
Adoptionskostnad: 6500 kr

Chicos historia

Chico hittades som liten valp av en kvinna, då han irrade runt i skogen och försökte överleva på egen tass. Hur han hamnat där vet vi inte, men det var tydligt att han inte mådde bra. Han hade också en skada på ena ögat som ingen hade hjälpt honom med. Kvinnan som sett att ASIPA då hade en kastreringskampanj i trakten tog med Chico till veterinären Andra och bad om hjälp för honom.

Veterinären lovade hjälpa Chico, men eftersom hon hade fullt upp med att kastrera hundar och katter fick Chico vänta hos henne några dagar tills hon var klar och de kunde åka till hägnet. Han fick god mat och en lugn plats att sova på och han kunde genast slappna av. På nätterna sov han med Andra på hotellrummet och på dagarna var han med på kliniken.

Efter utfört arbete fick Chico följa med till hägnet där han blev ordentligt undersökt. En ögonspecialist kunde konstatera att han tyvärr tappat synen på höger öga efter skadan han fått.

Att vara blind på ena ögat är inget som hindrar Chico från att vara en glad kille som älskar att leka med både hundar och människor. Nu är det dags att Chicos riktiga liv börjar och att han får en familj. Fyll i en intresseanmälan för Chico!