Cosmo

HEMMA JANUARI 2024

Kastrerad hane, född 2021
Storlek: ca 35 cm
Adoptionskostnad: 5500 kr

Cosmos historia

Cosmo var nära att få sitt liv avslutat den 28 oktober 2023, samma dag som vi hade en transport där andra hundar kom till sina kärleksfulla hem här i Sverige.

Alina fick ett telefonsamtal från en veterinär i Cluj att någon hade lämnat in sin hund för avlivning då han hade blivit biten mycket illa av familjens andra stora hund. Den bitna hunden var Cosmo. Familjen ville inte ha kvar Cosmo när de förstod att han skulle förlora sitt ena öga. De hade bara lämnat honom hos veterinären och åkt hem, utan tanke på hur Cosmo mådde efter sitt stora trauma. Under samtalet med veterinären bestämde Alina sig snabbt för att Cosmo skulle få leva och komma till sheltret efter sin operation av ögat och behandling av andra bettskador.

Cosmo klarade operationen fint och kommer också göra ett besök till vår duktiga tandläkarveterinär i december för att kolla sina tänder.

Cosmo var mycket rädd efter operationen. Han litade inte på någon, varken människor eller djur.
I dag (slutet av november) är Cosmo en riktig kelgris som älskar att bli kliad och få uppmärksamhet. Cosmo gillar dock inte bli undersökt och då speciellt inte av veterinär, något som är fullt förståeligt och som vi är övertygade om att det går att jobba med.

Även om Cosmo har bott i en familj så har han aldrig lärt sig hur man ska vara som en familjhund och har mycket kvar att lära. Han bor nu i Jourhem i Rumänien och de jobbar mycket med honom.

Cosmo ska bo som ensamhund och få all uppmärksamhet, det förtjänar han. Cosmo har blivit testad med en liten tik, vilket gick bra, men över lag så litar han inte på andra hundar. Cosmo ska inte bo med katt – dem tycker han inte om. Cosmo ska inte heller bo med småbarn även om han älskar uppmärksamhet från människor så tycker vi inte att småbarn är lämpliga i hans liv.

Cosmo har kommit mycket långt i sin utveckling när det kommer till förtroende på bara knappt en månad och vi ser att han har stor potential att bli en fantastisk hund. Vi misstänker att Cosmo är en fransk bulldog, men om han är renrasig vet vi inte.

Vill ni adoptera denna vackra fralla och ge honom en andra chans i livet där han får uppleva hur det är att bo i ett kärleksfullt hem? Då är ni varmt välkomna att skicka in en intresseanmälan till oss.