Aurica

Hemma april 2022

Kastrerad tik, född ca 2015
Storlek: ca 55 cm
Adoptionskostnad: 4500 kr

Auricas historia

Vi känner inte till Auricas tidigare liv. Allt vi vet är att hon någon gång under 2021 hamnade på ett av de kommunala hägnen i Cluj Napoca och låstes in i en liten, fuktig och smutsig bur. En volontär som besöker hägnet regelbundet såg Aurica och slogs av hennes lugna och mjuka personlighet. En så mild hund har inte en chans att klara det hårda livet på ett kommunalt hägn, och dessutom såg hon att Aurica hade en juvertumör. Hon ville inte lämna Aurica där, utan kontaktade Alina för att be om hjälp att ta hand om Aurica.

Så fick Aurica komma till vår veterinär Andras klinik, där hon opererades. Hela juverraden där tumören satt togs bort och tumören analyserades. Lyckligtvis visade sig tumören vara godartad. Risken att det skulle kunna utvecklas cancer från tumören är nu nästintill obefintlig, särskilt nu när Aurica dessutom är kastrerad. Hon är helt återställd efter operationen och friskförklarad, redo att börja ett nytt liv i en riktig familj.

Sockersöta Aurica har ett otroligt mjukt och vänligt sätt, och kommer att bli en fantastisk vän till den som vill adoptera henne.