Cleo

Hemma april 2022

Kastrerad tik, född ca 2019
Storlek: 25-30 cm
Adoptionskostnad: 6500 kr

Cleos historia

Lilla Cleo sågs röra sig ensam runt en ödetomt i Cluj i mitten av vintern. Personer i närheten lade ut en efterlysning på Facebook för att hjälpa henne och Christina från ASIPA åkte dit för att försöka hämta hem Cleo till hägnet. Men Cleo var så traumatiserad att hon aldrig vågade närma sig Cristina trots att hon lockade med mat.

Trots många upprepade försök vågade Cleo inte låta sig fångas in och med tanke på den extrema kylan började tiden bli knapp. Som en sista utväg bestämde de att försöka bedöva Cleo på avstånd. Tyvärr är det lag på att detta endast får utföras av personalen i de kommunala hägnen och hundar som fångas in med hjälp av bedövningspil måste stanna på ett kommunal hägn i sju dagar. Trots att Cristina och hennes kollegor visste att Cleo skulle fara illa på det kommunala hägnet, där förhållandena är fruktansvärda, kom de fram till att detta var enda sättet att rädda lilla Cleos liv.

Cleo fångades alltså in med hjälp av bedövningspil och fick sedan stanna en vecka på det kommunala hägnet. Cristina försökte få ut henne tidigare, men det fick hon tyvärr inte. Hon var rädd att Cleo skulle fara så illa på det kommunala hägnet att hennes rädsla för människor skulle bli ännu större. Men lyckligtvis blev det inte så. Redan efter några timmar tillsammans med Cristina och hundarna på hennes rum började Cleo öppna upp och viftade försiktigt på svansen! Hon började leka med hundarna som om hon ville säga ”här är jag trygg”.

Efter en tid i hägnet har Cleo blommat ut som en fantastiskt mjuk hund som tycker om både människor och andra hundar. När hon får gå ut skuttar hon av glädje och det är underbart att se henne så avslappnad, glad och full av liv med tanke på vad hon upplevt.

Vill du adoptera den här underbara lilla hunden och ge henne det riktiga hem hon förtjänar? Fyll i en intresseanmälan.