Ares

Hemma april 2023

Kastrerad hane
Född ca 2020
Storlek: ca 65 cm
Adoptionskostnad: 6900 kr

Ares historia

Ares är den stora killen som lever efter mottot ”är man stor ska man vara snäll”. Han är en trevlig och snäll hund som gillar människor, han är medveten om sin storlek och hoppar inte på folk när han ska hälsa, nej, denna killen är för artig för att göra något sådant. Ares fungerar fint ihop med dom andra hundarna i hägnet och därför anser vi att han kan bo med andra hundar i sitt nya hem.

Vi vet inte mycket om Ares bakgrund förutom att han blev räddad från gatorna i Cluj och har nu fått en andra chans i livet att få ett tryggt och kärleksfullt hem.

Ares har med största sannolikhet varit en ägd hund eftersom han är bränd över nosen. Detta är något som den äldre generationen i Rumänien gör då de tror att detta ska skydda hunden mot sjukdomar och då särskilt mot valpsjuka. Ares har också fått sina öron kuperade och det får oss att tro att tanken med Ares var att ha honom som vakthund i bergen för att skydda boskap mot rovdjur. Varför de kuperar öronen på hundar som är tänkta som vakthundar är för att rovdjuren inte ska klara att bita sig fast i dem och döda hunden. Detta är inget som ägarna gör för att skydda hunden, utan för att de inte vill bli av med sin vakthund.

Hur Ares kom till gatorna i Cluj vet vi inte, kanske var Ares för snäll för att agera vakthund, kanske han rymde från sin ägare. Vi kan bara gissa.

Nu är Ares trygg och behöver aldrig mer bli utsatt för vare sig att bli bränd, svälta eller vara otrygg. Ares vill nu hitta sitt egna kärleksfulla hem!