Ami

Hemma februari 2022

Kastrerad tik, född våren 2021
Storlek: Valp som växer
Adoptionskostnad: 7000 kr

Amis historia

Ami är en Siberian Husky eller Malamute-blandis, syster till Akira. Den första tiden i livet ägdes hon av en familj tillsammans med sina syskon. Eftersom vi vet att hennes bror är en kedjehund är det sannolikt att även Ami var kedjad den första tiden i livet. En dag fick Alina ett samtal om en ung tik – Ami – som var mycket sjuk från en person som berättade att ägarna inte var villiga att ta henne till veterinär. Personen tog med Ami till ASIPA:s veterinär för undersökning.

Efter grundlig undersökning och flera tester visade det sig att Ami hade Parvo, vilket hon fick behandling för med en gång. Nu när Ami var sjuk ville ägarna inte ha tillbaka henne.

Ami hade en lång väg tillbaka från sjukdomen, och under en period behövde hon få blodtransfusioner för att klara sig. Som tur var fanns en stark och frisk hund, Khian, i hägnet som kunde ge henne det tillskott av blod som hon behövde. Långsamt blev vackra Ami bättre och vi började bli hoppfulla om hennes liv. Med tiden har hon blivit helt frisk.

Ami är nu en frisk och kry ung dam som trivs med de människor hon lärt känna i hägnet. Hon har så mycket att ge och vill ha all kärlek hon kan få.

Hon har en stark personlighet och kan upplevas dominant med vissa andra hundar. Hon älskar människor och skulle trivas bra i en familj med bara vuxna eller lite äldre barn. Det finns mycket energi i den här tjejen och hon behöver mycket motion och aktivitet. Ami skulle älska en aktiv familj som gillar att vara ute och röra på sig.

Ser du Ami som din kompis på skogs- eller fjällvandringen? Fyll i en intresseanmälan!