Zara

Hemma april 2022

Kastrerad tik, född sommar 2021
Storlek: Valp som växer
Adoptionskostnad: 4500 kr

Zaras historia

När Alina var på en tågstation 13 mil norr om Cluj fick hon syn på en hund som gick runt på stationen och tiggde mat från resenärerna i den isande januarikylan. När Alina sökte kontakt med Zara blev hon alldeles till sig! Vänligheten från en människa fick henne att hoppa av glädje och vifta på svansen.

En stationsanställd berättade för Alina att stackars Zara hamnat under ett tåg och fått sitt högra framben avslitet. Det går inte ens att föreställa sig det fruktansvärda lidande hon gått igenom – chock och smärta och utan någon vård.

Alina kunde inte lämna Zara kvar, utan tog helt enkelt med henne till ASIPA:s hägn. Hon blev undersökt av veterinär och det bedömdes att hon inte verkar ha någon smärta vid såret. Zara har, precis som andra hundar som amputerat ett ben, inga problem att röra sig och kommer att kunna leva ett bra hundliv på de tre ben hon har kvar.

Zara är en mjuk och vänlig tik som tycker om både hundar och människor, och älskar att få uppmärksamhet och kel.

Vill du ge fantastiska Zara en ny chans till ett riktigt hundliv med trygghet och kärlek, tveka inte att skicka in en intresseanmälan!