Tommy

Hemma februari 2023

Kastrerad hankatt
Född maj 2022
Adoptionskostnad: 2500 kr

Tommys historia

Lille Tommy föddes oönskad någonstans på landet runt Cluj. Människorna som ägde Tommys mamma hade inte låtit kastrera henne, och när hon blivit dräktig valde de att helt enkelt slänga bort ungarna som skräp. En djurvän som hittade kullen i en påse vid vägen ville göra vad hon kunde för de små, men kunde inte själv ta hand om honom eftersom hon redan hade många katter och hundar hemma. En granne till henne erbjöd sig att ta hand om Tommy. Tyvärr tog de inte bra hand om honom. En så ung kattunge behöver mycket omvårdnad, näringsrik blötmat och möjlighet att leka, men Tommy blev satt i en liten bur och fick bara torrfoder.

Som tur var hann Tommy bara vara där i två dagar, sedan frågade deras granne hur det gick. De berättade att Tommy bara satt och skrek och verkade må mycket dåligt. Grannen föreslog att Tommy istället skulle få komma till ASIPA:s hägn för att försöka få en familj i Sverige. Det höll de med om.

Så när Tommy var ca 6 veckor fick han komma till vårt hägn, där han nu får möjlighet att vara den kattunge han ska vara. Han är full av energi och springer runt och busar. Han är en väldigt social och lekfull liten röd kattunge som älskar att få kel.

Faller du för den här lille killen som kommer att växa upp till en tjusig röd tiger – skicka in en intresseanmälan för Tommy!