Tiara

Hemma februari 2022

Kastrerad tik, född maj 2021
Storlek: valp som växer
Adoptionskostnad: 7000 kr

Tiaras historia

Tiara och hans två bröder Timmy och Tony hade änglavakt när de föddes en kall och regnig dag ute på ett fält utan tak över huvudet.

Deras mamma Toffy användes som vallhund av en herde i Pata Rat. På  kvällarna bands hon fast i en kort kedja ute på fältet, utan skydd mot vind och kyla och utan mat och vatten, eftersom man ansåg att hon arbetade bättre hungrig. Toffy blev dräktig och när hon skulle föda Tara och hennes syskon tvingades hon göra det mitt ute på fältet. En kvinna såg att Toffy tvingades föda sina valpar utan tak över huvudet eller möjlighet att skydda dem mot det kalla regnet. Hon tog saken i egna händer och hämtade in den lilla hundfamiljen för att ge dem mat och värme. Herden var nu inte längre intresserad att ha kvar Toffy, eftersom hon inte skulle arbeta bra när hon fått valpar.

Kvinnan bestämde sig för att fortsätta ta hand om och vara jourhem åt Toffy, Tiara och hennes två bröder så länge de behöver. Hon hörde av sig till ASIPA för att be om hjälp att hitta kärleksfulla familjer åt alla fyra hundarna. Hundarna bodde kvar i jourhemmet tills de blivit lite större, och nu har de flyttat till ASPA:s hägn.

Så istället för att få en hopplös start och tvingas klara livhanken på egen tass fick Tiara komma till vårt hägn med hopp om att hitta en egen familj i Sverige.

Tiara är en glad och nyfiken valp som leker fint med sina brorsor. Det finns katt i jourhemmet, som alla hundarna kommer överens med.

Vill du ge supercharmiga Tiara ett föralltidhem – skicka in en intresseanmälan!