Teo

Hemma oktober 2022

Kastrerad hane, född maj 2022
Storlek: Valp som växer
Adoptionskostnad: 7700 kr

Teos historia

Teos liv började dramatiskt och mycket tragiskt, på ett sätt som vi alltför ofta tvingas se i Rumänien. Tillsammans med 15 andra nyfödda små valpar blev han dumpad som skräp i en kartong i utkanten av Cluj. Men istället för en säker och plågsam död blev valparna hittade av en person som lämnade in dem till veterinären på det kommunala hägnet.

I det kommunala hägnet fanns en tik med mjölk som tog sig an åtta av valparna. Men de övriga åtta, där Teo befann sig, skulle inte ha en chans i det kommunala hägnet. Veterinären ringde till Alina på ASIPA och bad dem ta över Teo och hans sju syskon. De tog på sig uppgiften, som är ett enormt stort ansvar och innebär flaskmatning varannan timme i 1-2 månader. Men Christina och Alexandra tog på sig uppgiften för att rädda valparna.

Tragiskt nog fick sex av valparna parvo, vilket är mycket dödligt för så små valpar. Men Teo och hans bror Ted överlevde de första kritiska månaderna och är nu glada livskraftiga valpar.

Sötnosen Teo är nu som valpar ska vara – glad och lekfull. Nu är han redo att flytta hem till en familj som älskar honom och vill ge honom det bästa hundlivet.