Simion

Hemma oktober 2022

Kastrerad tik, född ca 2016
Storlek: Liten hund, 6 kg
Adoptionskostnad: 4500 kr

Simions historia

En regnig kväll när Alina var på en tågstation norr om Cluj fick hon syn på en en liten tik med två skygga valpar. Alina försökte fånga in dem, men de sprang in och gömde sig på en gård och Alina fick inte tag på dem. Efter några dagar kom hon tillbaka till platsen och träffade då på mannen som bodde på gården. Han brukade ge hundarna mat, men det han gav dem var långt ifrån den näringsrika mat som valpar behöver.

Hon fick också veta att mamman till valparna blivit påkörd av en bil för tre år sedan utan att hon fick komma till någon veterinär. Lidandet hon har tvingats genomlida utan hjälp eller smärtlindring är fruktansvärt.

Alina bad mannen att få ta med den lilla familjen till hägnet för att försöka hitta familjer till dem, vilket han gärna gick med på. Så kom lilla Sasha tillsammans med sina två valpar Georgie och Georgia till hägnet.

Skadan hon fick på sitt vänstra framben när hon blev påkörd av en bil för flera år sedan bedömdes först inte besvära henne, men efter en tid såg vi att Sasha inte använde benet alls och att det mest verkade vara i vägen. Därför har hennes vänstra framben nu blivit amputerat.

Sasha kommer som andra trebenta hundar att kunna leva ett alldeles vanligt hundliv, och hon har sedan länge lärt sig att ta sig runt på sina tre friska ben.

Sasha är en lugn och vänlig tjej, som tycker om de andra hundarna i hägnet.

Faller du för Sashas milda blick och personlighet och vill ge henne den kärlek hon förtjänar? Fyll i en intresseanmälan!