Sia

Hemma oktober 2023

Kastrerad tik, född 15 maj 2023
Storlek: Valp som växer
Adoptionskostnad: 7700 kr

Sias historia

Sia hittades tillsammans med sina nio syskon och en skrämd och förvirrad mamma som försökte skydda sina valpar så gott hon kunde. Denna familj hade blivit övergiven mycket nära en kanal, av en hjärtlös person utan sympati. Valparna hade lagts i en papplåda och under ett skyfall var valparna nära att dö.

Som tur var fanns det en kvinna med hjärtat på rätta stället som såg den hjälplösa familjen och tog kontakt med ASIPA för att få hjälp att ta hand om valparna och mamman. Det här var en lördag då Alina försökte ta lite ledigt, men av hennes dag blev ingen ledighet. Efter att Alina fått reda på att familjen var i stor fara åkte hon direkt för att se vad hon kunde göra. Alina försökte hitta jourhem till valparna då hägnet är fullt, men lyckades inte. Trots att det inte fanns plats för hundfamiljen tog Alina med sig dom och ”trollade” fram en plats i hägnet där familjen kunde vara trygga.

Sias mamma är ca 50 cm hög. Mamman och fem av Sias syskon kommer adopteras till Tyskland genom en organisation som också har ett samarbete med ASIPA.

Sia och hennes tre andra syskon Sasha, Spike och Sally letar efter sina familjer här i Sverige.

I dag är Sia en glad och sprallig valp som älskar den uppmärksamhet hon får av människor och kan knappt vänta med att få komma till en kärleksfull familj som hon kan överösa med kärlek.

Vill du adoptera vackra Sia? Då är du välkommen att skicka in en intresseanmälan till oss!