Sandy

Hemma juli 2024

Kastrerad tik, född: ca mars 2023
Storlek: Ca 48 cm
Adoptionskostnad: 7700 kr

Sandys historia

Sandy blev räddat av en kvinna som ofta går förbi tågstationen i staden Cluj.
Vid tågstationen är det många gatuhundar som håller till i hopp om att någon ska ge dom mat eller lite kärlek, vilket dom sällan eller aldrig får. Oftast blir dom jagat bort av resenärer som stressar iväg och tycker hundarna är några ohyren.

Som vi alla vet så kör tågen snabbt och därför är det ofta att hundarna som håller till vid stationen antingen blir skadade eller påkörd av tågen.

Kvinnan som räddade Sandy hade noterad en ny och förvirrad tik spinga runt där på stationen och hade observerad henne i ca 3 veckor. Kvinnan trodde först att Sandy väntade på sin ägare, vilket hon säkerligen också gjorde, men hennes husse eller matte kom aldrig tillbaka för att hämta henne.
Efter några dagar började kvinnan ge Sandy mat och efter det kom Sandy fram till kvinnan när hon såg henne, med svansen viftande lite lätt och blygt.

Kvinnan försökte söka efter Sandys ägare (då hon hade ett hopp om att någon saknade henne) på Facebook, utan resultat. Kvinnan försökte få hjälp med att någon skulle ta hand om Sandy då hon inte hade möjlighet att ta henne själv och hon var rädd att Sandy skulle behöva föda oönskade valpar, bli biten av andra hundar eller bli påkörd av tågen.
Efter några dagars sökande fick kvinnan ett ett tips från någon som känner till att ASIPAs veterinärstation, Vischivet, kastrerar hundar gratis och tog omedelbart kontakt med dom.
Kvinnan tog med sig Sandy till ASIPA och Sandy blev kastrerad.

Då hägnet är fullt var tanken att släppa ut Sandy efter hon vilat upp sig efter sin kastrering. Men, efter Alina mötte Sandy och såg vilken mjuk och snäll tik hon är så kunde inte Alina låta henne möta sitt öde där ute på gatorna igen.
Alina som känner många djurvänner klarade att ordna ett fosterhem till Sandy, där får hon stanna ca 1 mnd och sedan måste hon åka till hägnet.

Sandy med sin mjuka och behagliga personlighet kommer trivas i dom flesta hem, det är vi övertygad om. Hon har inga problem med att umgås med andra hundar och hon älskar när hon får uppmärksamhet av människor.

Vill ni adoptera denna skönhet och ge henne ett kärleksfullt hem? Då är ni varmt välkomna att skicka in en intresseanmälan till oss.