Rozie

Hemma Augusti 2022

Kastrerad tik, född ca 2013-14
Storlek: 55 cm
Adoptionskostnad: 5000 kr

Rozies historia

Rozie hittades på gatan av vår medarbetare Alina. När hon hörde sig för bland boende i området fick hon reda på att Rozie levt hela sitt liv på gatan där hon tvingats kämpa för att överleva genom att leta mat bland sopor och söka skydd från regn och kyla. Alina har ett extra stort hjärta för gamla hundar. När hon närmade sig Rozie såg hon en hund som blev överlycklig av uppmärksamheten från en människa som brydde sig om henne och svansen började vifta glatt. Att en så vänlig och glad hund tvingats leva hela sitt liv på gatan är svårt att föreställa sig.

Rozie följde gärna med Alina i bilen och fick komma till ASIPA, där Alina bad vår veterinär Andra att göra en första veterinärkoll på henne. Andra, som egentligen var fullt upptagen med en intensiv period av kastreringar, berättar att hon först kände sig stressad över ännu en hund att ta hand om. Men så fort hon såg Rozie och såg in i hennes kloka ögon som bara finns hos gamla hundar med stor livserfarenhet, stannade hon upp. Det var som att Rozie ville presentera sig för Andra och säga ”Hej, jag är Rozie, hoppas att jag inte stör”. Andra föll pladask från första mötet med Rozie.

Sedan Rozie kom till ASIPA har hon dessutom fått sina tänder fixade.

Rozie är en mycket vänlig dam som kommer att bli en lojal familjemedlem till den som adopterar henne. Hon tycker om hundar och vill helst vara tillsammans med människor hela tiden.

Faller du för Rozies kloka ögon och vänliga personlighet? Skicka in en intresseanmälan!