Roli

Hemma Augusti 2022

Kastrerad honkatt, född ca 2019
Adoptionskostnad: 1800 kr

Rolis historia

Roli kom till hägnet med ett ungt par som ville att hon skulle kastreras. Hon var en hemlös katt, som fick mat av en gammal dam i deras kvarter. När hon kom in till veterinärkliniken var hon blyg till en början, men öppnade snabbt upp och visade sig vara den mest vänliga och keliga lilla katt, som alla blev kära i.

Efter operationen fick Roli inte upp sin temperatur, och på kliniken blev de oroliga för henne. De värmde vatten, lade in henne i varma filtar och masserade henne tills temperaturen åter blev normal. Som tur var återhämtade hon sig och redan nästa morgon var hon aktiv och pigg igen och åt sin frukost som om inget hade hänt.

Roli fick åka hem till det unga paret som tagit henne till ASIPA. Men dagen därpå ringde de och sa att de inte stod ut med att Roli skulle fortsätta bo på gatan när vintern kom och risken att överleva minskar. De hade själv inte möjlighet att ta hand om henne, eftersom de redan räddat fem hemlösa katter och hade inte plats för en till. De bad ASIPA ta hand om henne och hitta en familj.

Roli är trots sin tuffa start i livet den mest ljuvliga och keliga katt man kan tänka sig. Hon älskar att bli buren och spinner som en traktor. Vi letar efter en familj som kan ge henne den värme och trygghet som hon förtjänar, så hon kan glömma sin hårda tid på gatan. Hon passar i alla familjer som kan ge henne en berikad miljö – hon är en ung och aktiv liten dam. Små barn är inga problem, tror vi.

Hon går bra ihop med andra katter, och kelar gärna med de andra katterna i hägnet.

Är det ditt knä Roli får spinna sig till sömns i?