Rio

Hemma augusti 2023

Kastrerad hane
Född hösten 2021
Storlek: 65 cm
Adoptionskostnad: 7700 kr

Rios historia

En kall decemberdag åkte veterinärstudenten Julia, som utbildar sig i Rumänien och hjälper till i hägnet, på en hårt trafikerad bilväg och fick syn på fyra valpar. Två av dem hade lyckats korsa den farliga vägen och de andra två stod skrämda kvar på andra sidan. Hon stannade bilen och lockade till sig de två valparna som ännu inte korsat vägen. När hon sedan försökte hitta syskonen på andra sidan vägen var det tyvärr för sent – de hade hunnit springa långt bort uppför ett berg och Julia hade inte en chans att hitta dem på egen hand.

Vi gissar att valpkullen hade blivit dumpad nära vägen som ett enkelt sätt att göra sig av med dem, och sannolikt skulle de bli överkörda. För oss och alla på ASIPA är det helt omöjligt att förstå att någon kan göra så här mot något djur. Men tyvärr är detta vardagen för alla hjältar som sliter för hundarna i Rumänien och dagligen ser det som hundarna utsätts för.

De två små bröderna som Julia räddade heter Rio och Mio och de har nu hunnit växa till sig till stiliga unghundar.

Rio beskrivs som en jättetrevlig hund som gillar all uppmärksamhet han kan få. Han har inga problem bo tillsammans med katter och andra hundar.

Vill du ge underbart lurviga Rio ett hem med kärlek och omtanke? Skicka in en intresseanmälan!