Moritz

Hemma april 2024

Kastrerad hane
Född: 2019
Storlek: 57 cm
Adoptionskostnad: 6900 kr

Moritz historia

Moritz historia liknar så många andra hundar i Rumänien, den är både tragisk och sorgsen.

Moritz bodde hos en familj i ett av slumområdena nära Cluj. Sannolikt tog familjen hand om honom då han var en söt liten gosig valp. Men när Moritz växte och blev vuxen brydde familjen sig inte om honom längre. Moritz blev utestängd från familjens hus och fick bo utomhus, utan möjlighet till skydd. Han fick på egen tass leta mat och vatten bland sopor och farliga föremål. Moritz var i ett bedrövligt skick då han blev hittad av en av medarbetare på ASIPA som utan tvekan tog med sig honom till hägnet.

Moritz fick mat, vatten, blev undersökt av veterinär och fick sova i trygghet, kanske för första gången i sitt liv.

Moritz som nu har bott länge i hägnet har visat sig vara en snäll och trevlig kille gentemot människor. Han kan vara lite dominant mot andra hundar så Moritz kommer trivas bäst i en familj som ensamhund där han får all kärlek och uppmärksamhet.

Vi i styrelsen mötte Moritz under vårat besök i hägnet och en sådan ljuvlig, glad och snäll kille som Moritz får man leta efter. Han hade inga som helst rädslor för oss, han var bara en glad kille som var överlycklig över att få uppmärksamhet.

Moritz har blivit opererad på båda ögonen för entropion. Det är när ögonlocket vänder sig mot ögat och ögonfransarna skadar ögongloben. I dag är han helt återställd och han har inte några som helst problem med ögonen längre.
Man kan tycka att Moritz höger öga sitter för långt in i ögongloben, men det är en synvilla eftersom veterinär fick operera bort nedra ögonfrans delen så inte hår ska komma tillbaka in i hans ögon. Det är helt enkelt ett skönhetsfel på killen.

Moritz letar nu efter ett kärleksfullt föralltidhem där han får bo inomhus i trygghet och umgås med sin familj precis som alla hundar förtjänar.

Vill ni adoptera denna vackra kille? Då är ni välkomna att anmäla ert intresse för adoption.