Luba

Hemma april 2024

Kastrerad tik, född jan 2023
Storlek: ca 42 cm och ca 12 kg
Adoptionskostnad: 7700 kr

Lubas historia

Luba blev hittad och räddad en vinterdag 2023 då en vän till Alina var i staden Cluj i ett ärende. Alinas vän, som också hon är en stor djurvän, fick se den lilla vilsna tiken som irrade runt bland bilar och människor. Risken att Luba skulle bli påkörd var överhängande stor så Alinas vän bestämde sig direkt för att ta med Luba hem till sig för sedan ta kontakt med Alina för att få hjälp med vacciner, kastrering och förhoppningsvis hitta ett hem till denna vackra hund.

Hur Luba hamnat på gatorna i Cluj är det ingen som vet, men vi vet att Luba har ett ärr på sitt ena skulderblad. Kanske har hon blivit attackerad av en annan hund? Kanske har hon blivit misshandlad? Vi kan bara gissa. Vad vi vet är att små gatuhundar har det mycket svårt på gatorna. Dom har svårt att hitta mat och skydd och de måste hela tiden vara på sin vakt och vara beredda på att fly från stora, hungriga gatuhundar som letar mat.

Luba hade tur som blev räddad och fick komma till Alinas vän där hon bor idag i väntan på att få ett kärleksfullt hem här i Sverige. Luba har visat sig vara en mycket trevlig tik som trivs och umgås fint med både hundar, barn och vuxna. Luba har redan varit på hälsokontroll och allt såg mycket bra ut. Hon är fullt frisk.

Vill ni adoptera denna ljuvliga unghund och ge henne ett kärleksfullt hem? Då är ni välkomna att skicka in en intresseanmälan till oss!