Laya

Hemma oktober 2023

Kastrerad tik, född mars 2018
Storlek: 28-30 cm
Adoptionskostnad: 6900 kr

Layas historia

En dag i augusti besökte Cristina, en av ASIPA:s medarbetare, en närliggande by för att hämta en hund som behövde hjälp. Strax efter att hon hade fått den nödställda hunden i bilen, såg hon en person komma gående från ett närliggande slumområde. Personen hade med sig en hund, Laya, och frågade Cristina om hon kunde hjälpa till att hitta ett nytt hem åt henne. Trots att hon visste att hägnet var fullt, kunde Cristina inte säga nej. Laya fick följa med till ASIPA, där hon undersöktes av en veterinär. Det konstaterades att Laya var i fint skick.

Eftersom Laya hade sitt pass med sig vet vi att hon har blivit väl omhändertagen. Hon är vaccinerad, vilket antyder att, trots den fattigdom hennes tidigare ägare levde i, har hon tagit väl hand om sin hund. Vi tror att Layas ägare valde att avstå från henne för att hon önskade att Laya skulle få ett riktigt hem där hon kan bli älskad för den fralla hon är.

Laya är registrerad som en Fransk bulldog, men vi kan inte med säkerhet säga om hon är renrasig. Vad vi däremot kan säga är att Laya är en snäll och glad tik som är vänlig mot både människor och andra hundar.

Är ni intresserade av att adoptera vackra Laya och erbjuda henne ett kärleksfullt, föralltidhem? Då är ni välkomna att anmäla ert intresse för adoption.