Gorm

Hemma juli 2024

Kastrerad hane, född ca 2020
Storlek: ca 60 cm
Adoptionskostnad: 6900 kr

Gorms historia

Gorm och hans syster Gloria hittades av Alina när hon var på väg hem efter ett ärende i utkanten av Cluj. Hon såg de båda hundarna vid vägkanten och stannade för att ge dem mat; Alina har alltid hundfoder i bilen. Efter att ha gett mat till dessa hungriga varelser märkte hon att Gorm hade problem med sin hud och var mager. Alina beslöt snabbt att ta med sig Gorm och Gloria till ASIPA för att undersöka dem, leta efter chip och kastrera dem. Väl framme i hägnet undersöktes hundarna och det visade sig att Gorm hade demodex och därmed inleddes behandling för detta. Hundarna hade inga chip och fick stanna i trygghet, utan att längre behöva känna hunger eller törst.

Efter några veckor fick Alina höra rykten om att Gorm och Gloria kom från en man som var uppfödare av Malinois och att han hade övergivit de båda hundarna eftersom han inte hade lyckats sälja dem och inte ville behålla dem. Hur länge Gorm och Gloria har levt på egen hand i en kamp för överlevnad vet vi inte, men vi antar att det kan ha varit i ett par år.

Gorm och Gloria är två underbara hundar som vi mötte under vårt besök i hägnet. De visade ingen som helst rädsla och ville bara ha uppmärksamhet, med klappar bakom öronen och på magen. Vi upplevde båda syskonen som fullkomligt underbara hundar.

Gorm är den lite mera lugna hunden som lyssnar på sin syster Gloria. Han är inte den som tränger sig fram, utan tar det lite lugnt. Han kommer att trivas i de flesta, något aktiva hem. Han är ingen soffpotatis och gillar när det händer saker.

Gorm fungerar fint ihop med hundar i sin egen storlek. Katter tycker Gorm däremot inte särskilt mycket om så vi ser att Gorm får flytta till ett hem utan katter.

Om Gorm och Gloria är renrasiga Malinois vet vi förstås inte.

Vill ni adoptera stilige Gorm och ge honom ett kärleksfullt hem? Då är ni välkomna att skicka in en intresseanmälan till oss!