Tyra

Kastrerad tik, född ca 2020
Storlek: ca 43 cm, väger ca 14 kg
Adoptionskostnad: 4500

Tyras historia

Uppdatering från Tyras jourhem, maj 2024. Jourhemmet skriver såhär om Tyra:
Tyra har kommit långt sedan jag tog hand om henne. Från att ha varit en blyg hund som undvek att interagera med andra blommade hon ut till en kärleksfull, sällskaplig följeslagare som älskar att hälsa på alla.
Hon kan leka oavbrutet med andra hundar, men behöver inte nödvändigtvis mycket motion.
Hon är van vid att vara ensam hemma medan jag jobbar sent på kontoret, men en 40-minuters promenad om dagen gör susen.
Även om hon är lite envis drar hon inte i kopplet och tycker om att gå i långsam takt för att kolla in varje ny spännande lukt.
Tyra väntar tålmodigt på sin mat.
Hon har inga problem med att åka buss och vet till och med att sitta still och vänta till slutet av resan.
Tyras personlighet är uppenbar när hon ”pratar tillbaka” när hon inte får göra något hon tycker om. Med andra människor runt omkring sig är hon en uppmärksamhetssökare och tycker om att bli kliad på rygg och öron. Väldigt lojal, hon följer alltid med mig och går inte långt när vi är ute i naturen, som kanske är en av hennes favoritplatser. Hon är en bra följeslagare, som med all säkerhet kommer att ge en lycklig familj mycket glädje.

Tyra räddades från Rumäniens gator under en kastreringskampanj som ASIPA anordnade i oktober 2023, i samarbete med andra organisationer, veterinärer och volontärer.

ASIPA håller regelbundet kastreringskampanjer där de kastrerar ägda hundar och tar in gatuhundar för samma ändamål. Efter operationen får hundarna vila upp sig i lugn och ro och får självklart mat i sina hungriga magar, innan de släpps ut på gatan igen.

Men ibland, som i Tyras fall, finner man att man inte kan släppa tillbaka hunden. Tyra charmade både Alina och de andra som arbetar i hägnet, och fick därför stanna kvar. Hon har också haft turen att få komma till ett av ASIPAs fantastiska jourhem i Rumänien, i väntan på att bli adopterad.

Vi hoppas för Tyras skull att hennes tur inte tagit slut, och att hon också ska bli erbjuden ett kärleksfullt hem här i Sverige.

Då våran veterinär i Rumänien tyckte att Tyras framben borde kollas upp så fick Tyra åka och röntga sina ben. Det visade sig att Tyra har en mild armbågsdysplasia på höger ben och en lite grövre dysplasia på vänster armbåge. Detta betyder att Tyra inte har full rörlighet i sin vänstra armbåge och ortopeden som Tyra besökte rekommenderade att Tyra inte får bli tjock, får måttligt med motion och att hon får tillägg som ex ledsupport.

Vad Tyra har upplevt i sitt tidigare liv vet vi inte, men vi vet att hon är en väldigt snäll tik som umgås bra med andra hundar och gillar människor. Tyra har dessutom ett riktigt charmigt underbett, som naturligtvis kommer att kontrolleras av vår veterinär innan hon reser med transporten, kanske till ditt hem?

Jourhemmet beskriver Tyra som en perfekt hund. Hon är rumsren efter att hon första veckorna i jourhemmet tog sig tid att utforska sin nya omgivning, Tyra gillar gå på långa och lugna promenader lika mycket som hon gillar gosa ner sig i sin bädd en kall vinterdag. Tyra gillar att träffa andra hundar och hon är lekfull när tillfället ges. Tyra har en av och på knapp som jourhemmet tycker är mycket bra.

Om du är intresserad av att adoptera detta charmtroll och erbjuda henne ett kärleksfullt hem, är du varmt välkommen att skicka in en intresseanmälan för adoption!

Låt inte Tyras handikapp avskräcka er från att adoptera denna livsglada tik! Hon kommer ha många underbara år framför sig som hon kan njuta av att bo i en familj.