Tyra

Kastrerad tik, född ca 2020
Storlek: ca 43 cm
Adoptionskostnad: 4500

Tyras historia

Tyra räddades från Rumäniens gator under en kastreringskampanj som ASIPA anordnade i oktober 2023, i samarbete med andra organisationer, veterinärer och volontärer.

ASIPA håller regelbundet kastreringskampanjer där de kastrerar ägda hundar och tar in gatuhundar för samma ändamål. Efter operationen får hundarna vila upp sig i lugn och ro och får självklart mat i sina hungriga magar, innan de släpps ut på gatan igen.

Men ibland, som i Tyras fall, finner man att man inte kan släppa tillbaka hunden. Tyra charmade både Alina och de andra som arbetar i hägnet, och fick därför stanna kvar. Hon har också haft turen att få komma till ett av ASIPAs fantastiska jourhem i Rumänien, i väntan på att bli adopterad.

Vi hoppas för Tyras skull att hennes tur inte tagit slut, och att hon också ska bli erbjuden ett kärleksfullt hem här i Sverige.

Då våran veterinär i Rumänien tyckte att Tyras framben borde kollas upp så fick Tyra åka och röntga sina ben. Det visade sig att Tyra har en mild armbågsdysplasia på höger ben och en lite grövre dysplasia på vänster armbåge. Detta betyder att Tyra inte har full rörlighet i sin vänstra armbåge och ortopeden som Tyra besökte rekommenderade att Tyra inte får bli tjock, får måttligt med motion och att hon får tillägg som ex ledsupport.

Vad Tyra har upplevt i sitt tidigare liv vet vi inte, men vi vet att hon är en väldigt snäll tik som umgås bra med andra hundar och gillar människor. Tyra har dessutom ett riktigt charmigt underbett, som naturligtvis kommer att kontrolleras av vår veterinär innan hon reser med transporten, kanske till ditt hem?

Jourhemmet beskriver Tyra som en perfekt hund. Hon är rumsren efter att hon första veckorna i jourhemmet tog sig tid att utforska sin nya omgivning, Tyra gillar gå på långa och lugna promenader lika mycket som hon gillar gosa ner sig i sin bädd en kall vinterdag. Tyra gillar att träffa andra hundar och hon är lekfull när tillfället ges. Tyra har en av och på knapp som jourhemmet tycker är mycket bra. Tyra är heller ingen hund som skäller, hon är som jourhemmet säger ”en tyst hund”

Om du är intresserad av att adoptera detta charmtroll och erbjuda henne ett kärleksfullt hem, är du varmt välkommen att skicka in en intresseanmälan för adoption!

Låt inte Tyras handikapp avskräcka er från att adoptera denna livsglada tik! Hon kommer ha många underbara år framför sig som hon kan njuta av att bo i en familj.