Fiona

Hemma november 2021

Tik, född 2020
Adoptionskostnad: 6500 kr

Fionas historia

Vackra Fiona som är ca 1.5 år har levt hela sitt liv på gatorna i en by vid Cluj. Hon har levt ett bedrövligt liv där hon har fått kämpa varje dag för att överleva. Fiona beskrivs som en mjuk hund som skulle trivas i ett hem med andra hundar då hon kommer överens med dom hundar hon mött i hägnet. Fiona skulle också kunna bo i ett hem med barn så länge barnen i hemmet respekterar henne. Denna fina tjej passar också dig som vill adoptera en hund för första gången.

Hur hamnade då Fiona hos ASIPA? Så här var det: Folket i byn där Fiona gick och sökte mat hade tröttnat på att det stadigt kom nya gatuhundar och bestämde sig för att ringa en mobil veterinär för att få hundarna kastrerade. Sagt och gjort, veterinären kom och två personer blev satta att fånga in hundarna. Fiona var en av hundarna de fick tag i och hon var i ett bedrövligt skick.

Efter hon blivit kastrerad tyckte veterinären så mycket om henne och hennes mentalitet att han bestämde sig för att söka ett hem till henne. Veterinären misslyckades med detta och dagen därpå då Fiona var på gatan igen ringde han till Alina och bad henne om hjälp. Alina som är en fantastisk djurvän sa självklart ja till att rädda Fiona från gatan och på detta sätt kom Fiona till ASIPA. Då Fiona kom till hägnet möttes hon förstås av en stor skål mat, äntligen fick hon äta sig mätt, säkerligen för första gången i sitt liv. Finns det ett hem för Fiona där ute? Någon som vill dela sitt liv med denna vackra hund?