Donova

Hemma oktober 2022

Kastrerad tik, född ca 2016
Storlek: ca 55 cm
Adoptionskostnad: 4500 kr

Donovas historia

Vackra Donova är en mycket speciell hund för oss, eftersom hon var den sista av alla hundar som blev räddade av Vasile. Vasile grundade ASIPA tillsammans med Alina, och han levde för att göra livet bättre för Rumäniens hundar. Tyvärr gick han hastigt bort under 2020.

Vasile hittade Donova i diket till en hårt trafikerad väg. Hon låg där ensam i fruktansvärda smärtor efter att ha blivit påkörd av en bil utan att någon brydde sig att ta hand om henne. Hennes vänstra framben var brutet. Vasile tog med henne och körde henne till veterinärkliniken för undersökning.

På kliniken opererades Donova två gånger för att försöka läka frakturen. Men benet ville inte läka och till slut tog man beslutet att amputera benet. Nu har hon lärt sig att klara sig fint på tre ben, som hundar oftast gör.

Donova har varit i hägnet alldeles för länge och allt vi önskar är att hon ska hitta en familj som kan skämma bort henne.

Donova är en mycket försiktig tjej. Under hela hennes tid i hägnet har de aldrig hört henne skälla eller försvara sin mat eller sovplats. Hon har en traumatisk bakgrund och det märks på hennes beteende. Hon är blyg vid beröring eller när hon blir tilltalad, har svårt att lita på människor och drar sig undan.

Vi är säkra på att hon kommer att bli en fantastisk hund om hon får komma till en lugn familj utan små barn i ett lugnt område. En familj som förstår hennes bakgrund och som är villig att ge henne den tid hon behöver för att våga lita på att ingen vill henne illa. Donova trivs bra med andra hundar, så det får gärna finnas fler hundar i hemmet.

Det här är en riktig pärla, som förtjänar det allra bästa!