Calypso

Hemma juni 2023

Kastrerad tik, född ca ca 2018
Storlek: ca 50 cm
Adoptionskostnad: 6900 kr

Calypsos historia

Strax före jul 2022 sågs en okänd tik i en by nära Suceagu, där hägnet ligger. Hon hade en scarf runt halsen och såg fin och välskött ut. Byborna antog att hon hade en ägare som saknade henne och gjorde flera efterlysningar i sociala medier. Men ingen gav sig till känna.

När våra vänner på ASIPA såg efterlysningen åkte de för att titta till henne och bestämde sig då för att hämta in henne till hägnet, där hon skulle få trygghet och värme och inte riskera att bli påkörd av en bil. De kollade efter ID-chip, men det hade hon inget. Veckorna gick utan att någon letade efter Calypso, som hon döptes till i hägnet.

Den sorgliga historien verkar vara att Calypso levt sitt liv i en familj, men som av någon anledning inte kan eller vill ha henne kvar. Istället för att försöka hitta ett nytt hem åt henne har hon helt enkelt blivit utsläppt någonstans där hon inte hittar hem.

Nu vill vi hitta ett nytt hem åt Calypso, ett hem där hon aldrig mer blir övergiven.

Calypso har varit hos tandläkaren och fått tagit bort tandsten och dragit ut tänderna som var dåliga, så hon är mycket redo att åka till sitt kärleksfulla hem.

Calypso är en otroligt vänlig tik som trivs med både människor och andra hundar.

Vill du ge fina Calypso med de kloka ögonen ett kärleksfullt hem? Fyll i en intresseanmälan!