Toscana

Hemma juni 2023

Kastrerad tik, född februari 2021
Storlek: ca 58 cm
Adoptionskostnad: 6900 kr

Toscanas historia

Våra vänner på ASIPA blev uppmärksammade på att det irrade runt en högdräktig tik på en parkeringsplats i Cluj. Hon var hungrig och utmattad och sökte efter en trygg plats att föda sina valpar. Hur hon hamnat där vet vi inget om, men kanske blev hon övergiven av sin familj då de upptäckte att hon var dräktig.

Toscana blev räddad till hägnet från parkeringen och snart efter födde hon sina valpar. Sorgligt nog överlevde ingen av dem, sannolikt på grund av att Toscana haft för lite att äta och därmed hade brist på näring att överföra till sina ofödda valpar.

Sedan Toscana kommit till hägnet och förlorat sina valpar vill hon vara nära människor hela tiden. Hon är en lugn och behaglig tik, som inte gör mycket väsen av sig. Toscana går fint i koppel och hon har fått gå en del koppelpromenader. Hon älskar att bli klappat och kliad. Toscana är testat med katt, vilket gick mycket bra så vi anser att hon kan bo ihop med katt. Då Toscana är en sådan snäll och trevlig hund skulle hon trivas i dom flesta familjer. Toscana har inga problem med dom andra hundarna i hägnet, hon kommer fint överens med alla hon mött så Toscana kan helt klart bo med andra hundar.

Vill du adoptera söta Toscana och ge henne en kärleksfull familj? Fyll i en intresseanmälan!