Tiramisu

Kastrerad tik, född ca oktober 2022
Storlek: ca 57 cm, ca 27 kg
Adoptionskostnad: 7700 kr

Tiramisus historia

Tiramisu blev övergiven tillsammans med sin syster Vivi nära en skog i juni 2023. De var bara små valpar och rädda för allt, skällde och sprang så fort någon kom nära. Eftersom dom inte visste hur dom skulle hitta mat i skogen blev de allt magrare, tills de bara var skinn och ben kvar. Hungern drev dessa tjejer närmare en liten by och där började en flicka ge dem mat. Till en början sprang de från henne och närmade sig maten först efter att hon gått. Men så småningom började de lita på henne och till och med viftade på svansen när de såg henne varje morgon.

Tiramisu höll alltid ett säkert avstånd till flickan, men kunde vifta på svansen vid tilltal. Tiramisus syster, Vivi, var mera kontaktsökande och gick gärna fram.
När flickan insåg att båda var tikar blev hon orolig att de skulle bli dräktiga och bad ASIPA om hjälp att kastrera dem. I september lyckades hon fånga Vivi och hon togs till kliniken för kastrering.

Tiramisu, som trots flera försök från Alina och hennes kollegor, inte lyckades fångas in för kastrering blev olyckligtvis dräktig och fick valpar under hösten 2023. Efter valparna kommit blev Tiramisus högsta prioritet att skydda sina valpar från faror och hon drog sig undan, både från Vivi och flickan som gav hundarna mat.

ASIPA hade koll på Tiramisu och hennes valpar och noterade att hon var en mycket duktig mamma som skyddade sina valpar väl. Alina var dagligen och gav Tiramisu både mat och vatten och försökte vinna hennes förtroende så dom kunde ta med sig hela familjen till hägnet. Tiramisu hade dock andra planer, dagen innan räddningen var planerad, då flyttade mamma Tiramisu alla valparna upp i skogen, alla förutom 1, valpen som nu heter Lord och som ligger uppe för adoption.

Tiramisu blev lokaliserad uppe i skogen där hon gömt valparna i en ”hydda” och volontärer fortsatte ge henne mat. Alina som vet hur viktigt det är för valpars välmående att ha sin mamma i sitt liv när dom är så små, hon väntade in att valparna skulle bli såpas stora att dom kunde tas i säkerhet, även om dom inte skulle klara av att fånga in mamman. Men, som tur var så kunde också Tiramisu fångas in och komma i säkerhet, precis som sina valpar och syster.

I dag bor Tiramisu i hägnet där hon umgås fint bland dom andra hundarna. Hon är lite blyg för människor, men inte utåtagerande på något vis. Vi är säkra på att bara Tiramisu får lite tid och massor av kärlek så kommer hon bli en underbar tik.

Vill ni adoptera och ge Tiramisu ett kärleksfullt hem? Då är ni varmt välkomna att skicka in en intresseanmälan till oss.