Saga

Kastrerad tik, född ca juni 2021
Storlek: Ca 60 cm, ca 35 kg
Adoptionskostnad: 6900 kr

Sagas historia

Vackra Saga blev räddat från gatorna i staden Cluj.

Det var en dag i våras då Alina var inne i Cluj för att utföra några ärenden att hon fick se denna tik som hon aldrig sätt innan i detta området. Då ska sägas att Alina har koll på väldig många gatuhundar och ger dom mat när hon möter dom.

Saga tog uppmärksamheten från Alina med sitt bedjande blick, en blick som sa ”rädda mig”. Saga bestämde sig där och då att hon ville bli räddat från svält och törst av just Alina och följde efter Alina till hennes bil och hoppade glatt in i baksätet när Alina välkomnade henne in i bilen.
Hur Saga hamnade inne i Cluj, det vet vi inte, men vi misstänker att hon blivit dumpad där efter att hennes ägare tröttnat på henne.

Alina tog med sig Saga till hägnets veterinär som kollade efter chip, något hon inte hade, undersökte tjejen och konstaterade att Saga var lite mager men för övrigt frisk. Saga fick sova ut i en mjuk bädd hos ASIPA, fick mat, vatten och omsorg.

Nu har Saga bott ett tag i det nya hägnet som vi kallar ”farmen” och där trivs hon fint med dom andra hundarna som bor där.

Saga är en snäll tjej som gillar alla, vuxna, barn och andra hundar.

Vi tror att Saga kan vara en renrasig rottweiler, men det är inget vi vet med säkerhet.

Vill ni adoptera denna snälla skönhet som heter Saga? Då är ni varmt välkomna att skicka in en intresseanmälan till oss.