Rona

Kastrerad tik, född 2016
Storlek: ca 60 cm, ca 30 kg
Adoptionskostnad: 4500 kr

Ronas historia

Ronas historia är mycket sorglig och hade det inte varit för Alina hade hon nu varit död. Var Rona kommer från vet vi inte, kanske har hon blivit dumpad eller kanske har hon överlevt hela sitt liv på egen tass. Vad vi vet om Rona är att hon blev hittad i en dikeskant, alldeles sönderbiten av andra hundar som attackerat henne. Hennes sår var mycket infekterade och fulla av maskar. Då Rona blivit biten så kraftigt hade hennes tarmar lagt sig strax under hennes hud och hennes värden var katastrofala.

Där låg alltså Rona i diket och kämpade mot döden. Människor skrev på Facebook och bad andra människor hjälpa Rona, utan att själva lyfta ett finger.

Men när vår Alina hörde om Rona tvekade hon inte en sekund och åkte iväg för att hjälpa henne. Hon lyfte in Rona i bilen och åkte direkt till ett av djursjukhusen i Cluj, där Rona fick behandling för sina infektioner och blev av med alla maskar som kröp under hennes hud.

Ronas blodvärden var allvarligt låga och hon fick blodtransfusion och dropp. På grund av hennes mycket dåliga skick var hon tvungen att vänta tre veckor innan de kunde operera och lägga tarmarna på plats igen. Rona låg inne på djursjukhuset i ca två månader innan hon blev så bra att hon kunde flytta till hägnet för vidare vård.

I dag är Rona fullt frisk och hon är en snäll dam. Då Rona har några år på nacken så är hon ingen hund som vill springa runt och leka. Men får hon sina promenader, god mat och ett tryggt ställe att sova så är denna tjejen nöjd. Rona lyssnar fint och kan ”tass” och ”sitt” bl.a.

Även om Rona är en snäll dam så vet vi inget om hennes liv innan hon blev räddat och därför ser vi att Rona får flytta till ett hem utan barn och till någon som har erfarenhet av rottweilers då vi vet att Rona är en rottweiler, även om hon säkerligen inte är renrasig.

Rona har varit hos veterinär och fått hjälp med sina tänder som nu är fina efter säkerligen åravis med ont i munnen.

Vill ni adoptera denna lite äldre och vackra dam och ge henne några år omringad av kärlek? Då är ni varmt välkommen att skicka in en intresseanmälan till oss.