Penny

Hemma april 2023

Kastrerad tik, född okt-nov 2022
Storlek: Valp som växer
Adoptionskostnad: 7700 kr

Pennys historia

Historien om Pennys start i livet är dramatisk – den är grym och sorglig, men också en historia om hjältar som inte backar för att rädda liv när det gäller.

En kvinna hörde gnyenden från små valpar när hon var ute och gick i ett övergivet område. Till slut insåg hon att ropen på hjälp kom långt nerifrån en torrlagd sex meter djup brunn. På botten låg fem små valpar. Den oerhörda grymheten i detta går knappt att tänka på. Vi vet inget om vem som slängt valparna i brunnen eller hur länge de legat där, men någon måste med berått mod ha kastat ner dem för att dö en långsam död.

Kvinnan hade ingen möjlighet att själv hämta upp valparna ur den djupa brunnen, och lade ut ett nödrop i sociala medier. Alina på ASIPA såg inlägget och beslutade sig för att agera snabbt och handlingskraftigt. Hon lyckades engagera räddningstjänsten med brandmän som hade en tillräckligt lång stege för att ta sig ner och hämta valparna.

Vi är enormt glada över det fina samarbetet mellan brandmännen och ASIPA, så att alla fem valparna kom upp ur brunnen levande och oskadda.

Penny och hennes syskon PixiePollyPongo och Pelle bor nu i jourhem tills det finns plats för dem att flytta till hägnet.

Sötnosen Penny har återhämtat sig fint från traumat i brunnen och leker nu runt och busar med syskonen. Nu hoppas vi att det ska gå fort för henne att hitta ett kärleksfullt hem i Sverige. Fyll i en intresseanmälan för Penny!