Marley

Hemma juni 2022

Kastrerad hane, född januari 2022
Storlek: Valp som växer
Adoptionskostnad: 7000 kr

Marleys historia

Lille Marley räddades i februari 2022 tillsammans med sina fyra syskon och sin mamma från ett ställe där de levt under fruktansvärda förhållanden. När våra vänner från ASIPA kom dit fann de i kylan bland smuts och fuktiga högar av skräp en skygg tik med sina fem små valpar, 3-4 veckor gamla. Blotta tanken på att en hund tvingats leva i den misären och samtidigt föda valpar och försöka ta hand om dem är outhärdlig.

Personerna som bodde på platsen hade tänkt att sälja valparna och få pengar till sprit och cigaretter, men ASIPA:s personal ringde polisen som beslutade att både tiken och valparna skulle omhändertas.

Så kom Marley tillsammans med sina syskon och sin Mamma Matilda till tryggheten i hägnet. De fick mjuka filtar, näringsrik mat och mamma Matilda sov gott länge med en djup lättnadens suck. Sannolikt var detta första gången på mycket länge hon fick chans att slappna av. Matilda är en mycket mjuk och omtänksam mamma och hon tar hand om sina valpar på ett fantastiskt fint sätt – något som smittar av sig på valparna.

Vi vet inget säkert om hur stor Marley kommer att bli som vuxen, men mamma Matilda är ca 40-50 cm hög så sannolikt blir valparna av mediumstorlek.

Marley njuter nu av tryggheten i hägnet och busar runt med sina syskon som små valpar ska. Men ett hägn är inte en plats att växa upp på, och vi hoppas att Marley ska hitta sin riktiga familj så snart som möjligt.