Lord

Kastrerad hane, född december 2023
Storlek: Valp som växer
Adoptionskostnad: 9600 kr

Lords historia

Uppdatering på Lord: Han flyttade in till sina syskon och mamma den 15 mars och fungerar finfint ihop med resten av sin familj.

Lord är en en valp i en kull på sju syskon. Hans mamma är tiken Tiramisu, som är syster till Vivi, som finns uppe för adoption. Lord var den förste av alla syskonen som räddades medan det dröjde en tid för hans syskon. Du kanske undrar varför endast Lord räddades till en början, medan hans mamma och syskon lämnades kvar? Här är berättelsen:

Alina och teamet på ASIPA fick veta att Tiramisu var dräktig. I flera veckor försökte de fånga in henne för att förhindra att hon skulle föda valparna ute i vinterkylan. Tyvärr lyckades de inte, och valparna föddes under en byggnad, omgivna av skräp.

Teamet höll Tiramisu under uppsikt och planerade att fånga in henne tillsammans med valparna. Men Tiramisu beslutade att flytta sina valpar till skogen – alla utom Lord. Han blev kvar och räddades därför av teamet, som tog honom till hägnet där han blev undersökt för sedan åka till jourhemmet som Vivi bor hos.

Efter en veterinärundersökning konstaterades det att Lord var frisk och i gott skick, tack vare god omvårdnad från sin mamma. Eftersom Tiramisu är en stor hund på mellan 65- 70 cm, förväntas även Lord bli stor som vuxen.

Tiramisu och Lords syskon hölls under uppsikt och efter en tid lyckades Lords alla sex syskon fångas in tillsammans med mamma Tiramisu. Nu bor de alla i hägnet. Lord, som hunnit lära känna nya valpar under sin första tid i hägnet bor tillsammans med sina nya kompisar och leker runt med dem som vilken valp som helst.

Vill ni adoptera vackra Lord och ge honom ett kärleksfullt hem? Då är ni varmt välkomna att skicka in en intresseanmälan till oss.

Lords syskon är

  • Bruno
  • Capuccino
  • Cookie
  • Freya
  • Mira
  • Misha