Rufus

Kastrerad hane, född: ca maj 2022
Storlek: ca 45 cm
Adoptionskostnad: 6900 kr

Rufus historia

Ett nödrop dök upp på Facebook om en hund som sprang runt på gatorna i Floresti. Då vi i föreningen såg detta tvekade vi inte att kontakta Alina och fråga om hon kunde försöka fånga in honom. Rufus, som han fått som namn, befann sig i stor fara med risk att bli överkörd så Alina började planera hur hon skulle kunna hjälpa Rufus att komma till tryggheten.

Rufus var dock ingen enkel hund att fånga in. Han kom fram för att få mat, men lät sig inte fångas. Efter några veckor lyckades dock Alina och hennes kollegor till slut få tag i Rufus, och han fick följa med till ASIPA, blev undersökt, avmaskad och vaccinationsprogrammet kunde börja.

Rufus som var i rätt dåligt skick fick äta sig mätt, dricka rent vatten och han fick en kennel att sova i, borta från alla faror han varit med om alldeles för länge.

Hur länge eller hur Rufus hamnat på gatan vet vi inte, kanske har han blivit dumpad när han inte längre var någon gullig valp eller så har han mot alla odds klarat att överleva på egen tass sedan han var liten.

I dag är Rufus en hund som glatt kommer fram för att få en godisbit, men han är fortfarande lite skeptisk för människor och därför anser vi att han inte ska bo i någon barnfamilj. Rufus har inga problem med andra hundar, dom busar han runt med så fort tillfället bjuds.

Rufus har fått tandvård och är redo att åka till sitt hem.

Vill ni adoptera rufsiga Rufus och ge honom ett kärleksfullt hem? Då ska ni inte tveka med att skicka in en intresseanmälan till oss.