Leia

Hemma juni 2023

Kastrerad tik, född dec 2021
Storlek 30-35 cm
Adoptionskostnad: 7700 kr

Leias historia

Leia och hennes syster Lisa blev räddade från en man nära byn Turda. Varför mannen hade tagit till sig dessa två små systrar (vi förmodar att de är systrar) var nog för att ha ett billigt larm nära sin bostad. Små hundar behöver inte lika mycket mat som stora hundar och därför är det tragiskt nog inte ovanligt att små hundar blir använda till att larma när folk eller andra djur närmar sig.

Leia och Lisa bodde i en mycket liten och skräpig ”hundgård” med ingenstans att ta skydd, varken från regn, snö eller sol. Systrarna hade dock tur den dagen en kvinna uppmärksammade dem när de stod i sin hundgård, fruktansvärt misskötta. Kvinnan postade ett inlägg på facebook med en bön om hjälp om någon kunde hjälpa hundarna. Vi såg inlägget och kontaktade Alina med frågan om det fanns någon möjlighet att hjälpa till. Alina, som den fantastiska djurvän hon är, tvekade inte. Hon började direkt lite ”detektivarbete” för att ta reda på hur hon skulle kunna hjälpa Leia och Lisa.

Efter några veckors hårt jobb av Alina lyckades hon få systrarna till ASIPA, där det väntade mat, vatten och en mjuk bädd. Systrarna blev klippta, badade, undersökta av veterinär och vaccinationerna påbörjades.

Leia har visat sig vara en glad och framåt tjej som nu väntar på att någon ska erbjuda henne ett kärleksfullt föralltidhem.

Vill du adoptera denna lilla sötnos? Skicka då in en intresseanmälan till oss!