Cora

Kastrerad tik
Född: 14 maj 2019
Storlek: ca 50 cm hög, ca 25 kg
Adoptionskostnad: 6900 kr
Cora befinner sig i Malmö

Coras historia

CORAS HISTORIA I SVERIGE

Cora kom till sitt hem här i Sverige i oktober 2023, men behöver, av olika anledningar, ett nytt kärleksfullt hem. Denna omplacering har inget att göra med att Cora är en svår hund.

Coras hem beskriver Cora såhär:
Cora är en mjuk och gullig hund.
Hon är framåt, nyfiken och modig.
Hon är bra på att varva ner hemma, tar gärna lite paus för sig själv och har inga problem med tv, dammsugare eller teams-möte.
Hon älskar att leta godis i kartonger och öva på roliga övningar som ger mycket godis.
När Cora är på bushumör är hennes stora bus att bära iväg en sko eller liknande till sin plats, sen är hon nöjd. Särskilt om ”buset” resulterar i lite uppmärksamhet och kel!
Cora har inga problem att åka bil men behöver övertalas lite med godis innan hon hoppar in i bilen.
Cora hälsar att hon älskar att promenera i skogen, nosa runt, äta köttbullar, bli klappad, springa snabbt i hundrastgården eller leka med sin bästa kompis i hundrastgården.

Coras koppelträning går bra och hon är oftast uppmärksam på mig som matte, men behöver fortsätta med fokusträningen för att inte dra alls då hon tycker det finns så mycket att lukta på att det ibland blir svårt att inte dra.
Cora har lite svårt för hundmöten i koppel, men det går bättre och bättre. Det är lättare med hundar hon möter i hundrastgård, men hon är inte en hund som älskar alla hundar.
På hunddagis går det bra och hon delar rum med två andra som hon trivs bra med, fast helst är hon hemma.
Hur Cora är med katter vet vi inte då Cora inte bor med katt.

Cora bor i Malmö, vilket är lite svårt för Cora då hon inte gillar alla smällare som skjuts i tid och otid (även på andra lov är runt nyår!). Cora skulle trivas fint i en lite mindre stad eller varför inte på landet.
Cora har mött små barn på avstånd och då inte visat något särskilt intresse, större barn (12-15 år) bodde hon med under några dagar och det funkade bra.

Cora är den lugna, lite avvaktande typen och vill hälsa på nya människor i sin takt och går gärna undan om hon tycker något är läskigt.

Cora och matte har gått på BAT-inspirerad hundmöteskurs och Cora gör framsteg, sakta men säkert.

Cora är besiktigat i Sverige i tillägg till rumänsk besiktning och hon är fullt försäkrat hos Agria.

Efter ni har blivit godkänd som adoptör av Cora kommer ni få prata med Coras hem innan ett besök till Cora blir planerat in.

Vill ni adoptera vackra Cora och ge henne ett kärleksfullt föralltid hem? Då är ni varmt välkomna att skicka in en intresseanmälan till oss.

CORAS HISTORIA I RUMÄNIEN

Cora hade en gång för inte länge sedan en husse. Cora och hennes vän Bruno bodde ihop med sin husse i ett hus han hyrde ute på landet. Om de två hundarna har bott inomhus vet vi inte, men vår gissning är att de fick bo utomhus och hade, förhoppningsvis, en hundkoja att krypa in i.

Coras och Brunos husse bestämde sig en dag för att flytta in till stan, Cluj, där han hade fått tag i en lägenhet. Cora och hennes vän var däremot inte välkomna att följa med och stängdes in i huset så de inte skulle följa efter sin ägare. I huset fanns varken mat eller vatten och hundarna kunde inte förstå varför de övergavs.

Hade det inte varit för att Alina fick höra om Cora och Bruno hade inte hundarna haft en chans att överleva. Alina ordnade självklart så Cora och Bruno blev hämtade till ASIPA. Väl framme i hägnet fick hundarna mat, vatten, blev undersökta av veterinär och självklart vaccinerade.

Nu har Cora bott ett tag i hägnet och har visat sig vara en mycket snäll tik som fungerar fint ihop med de andra hundarna och hon är även mycket vänlig och snäll mot människor.

Nu letar Cora efter ett kärleksfullt föralltidhem, ett hem där hon blir älskad för den fantastiska hund hon är och där hon aldrig blir övergiven igen.

Vill du adoptera vackra Cora? Då är du välkommen att skicka in en intresseanmälan till oss!