Choko

Hemma oktober 2023

Kastrerad tik
Född: oktober 2021
Storlek: 45-48 cm, 15 kg
Adoptionskostnad: 7700 kr

Chokos historia

Choko hade tur den där sommardagen då Alina var ute och körde runt och letade efter tikar att fånga in för kastrering. Efter att hundarna är kastrerade och vilat upp sig, släpps de tillbaka där de hittades. Att kastrera hundar är enda sättet att minska gatuhundsproblematiken och därför är ASIPA mycket engagerade i detta.

Just den här gången hittade Alina Choko (som hon blev döpt till pga sin chokladbruna färg) som vandrade runt i ett industriområde där hon letade efter mat och vatten. Hur Choko hamnade där eller hur länge hon vandrat runt där är det ingen som vet. Kanske har hon levt på egen tass sedan hon var en pluttevalp, kanske har hon blivit dumpad – vi kan bara gissa.

Alina hade inga problem att fånga in Choko, som glatt följde med henne till bilen och de åkte till veterinären för kastrering. När Choko hade piggnat till visade det sig att hon var en mycket snäll och trevlig hund, både mot andra hundar och mot människor. Alina kunde inte förmå sig att bara låta Choko fortsätta att leva sitt liv som gatuhund, hon var alldeles för snäll för ett sådant liv.

Choko bor i dag i hägnet, hon äter sig mätt varje dag och har fortsatt att vara lika trevlig som då hon hittades.

Nu letar Choko efter ett kärleksfullt föralltidhem som vill älska henne lika mycket som hon kommer älska sin familj.

Vill du adoptera denna bruna skönhet? Då är du välkommen att lämna in en intresseanmälan till oss!