Rocco

Kastrerad hane
Född: ca 2020
Storlek: ca 60 cm
Adoptionskostnad: 6900 kr

Roccos historia

Roccos historia är som så många andra hundars i Rumänien. Han blev hittad på på en gata i Suceagu, precis utanför ASIPA där han sprang runt planlöst och vid flera tillfällen nästan blev påkörd av bilar som passerade honom. Roccos villrådiga beteende på gatan är typiskt för hundar som blivit dumpade av någon som inte vill ha hunden längre och då kör iväg hunden till en annan by så de inte ska hitta “hem” igen. Varför Rocco drog sig mot hägnet var nog för att han hörde hundar och säkerligen doften av mat. Det blev Roccos räddning.

Alina som fick se Rocco vandra planlöst omkring tog tag i saken, som hon alltid gör när det behövs hjälp. Alina och några av hennes kollegor försökte fånga in Rocco, något som visade sig vara svårt. Han var skygg och kom inte fram till Alina, han cirkulerade runt henne men kom aldrig så nära att han kunde fångas in. I två dygn försökte de få tag på honom och till slut var sista utvägen att rädda honom genom att sätta upp en fälla. Efter en hel del tveksamheter från Rocco så tog hungern över och han gick in i fällan och hans nya liv kunde nu börja.

Rocco fick komma till ASIPA där han fick mat, vatten och en mjuk bädd att sova ut i innan han blev undersökt av veterinär. Han blev vaccinerad och kastrerad.

Rocco var, fullt förståeligt, lite skeptisk till sitt nya liv i hägnet men bara efter ett par dagar hade han vant sig och vågade visa vilken fin kille han är. I dag är Rocco en mycket snäll och trevlig unghund, han gillar att leka och är mycket artig och lugn med både människor och andra hundar. Han bodde i samma kennel som Hera. Efter att Hera fick komma till sitt hem här i Sverige så bor Rocco med en stor, lugn tikkompis i hägnet och dom trivs bra ihop, men nu vill också Rocco ha ett kärleksfullt hem att åka till.

Vi i styrelsen besökte Rocco i hägnet och upplevde honom som en helt underbar kille som älskade varje minut vi var hos honom. Han är social, gått mycket i koppel och visade inga antydningar för rädslor. Rocco kommer trivas i dom flesta hem, det är vi övertygade om.

Nu  hoppas vi hitta en familj till stiliga Rocco, så han kan få börja ett nytt liv i en familj som aldrig kommer dumpa honom på gatan. Fyll i en intresseanmälan för Rocco!