Tyson

Kastrerad hane
Född våren 2019
Storlek: ca 55-60 cm
Adoptionskostnad: 7600 kr
(adoptionskostnaden sänkt med 1000 kr från 8600 kr under juli, då Tyson är månadens hund)

Tysons historia

Tysons historia är lik många andra ägda hundars liv. Han bodde hos en man som inte gav honom mat eller vatten, han blev misshandlad och levde ett hemskt liv. Tysons mage skrek så efter mat att han efter dagar med svält gjorde något oförlåtligt i ägarens ögon – han stal en kyckling. Detta blev Tysons dödsdom då ägaren inte ville ha kvar honom och hotade med att ta hans liv. Som tur var kom det en äldre man som hörde detta och tog med sig Tyson till ASIPA där han fick äta sig mätt och dricka vatten som han ville. För Tyson var detta en fantastisk förändring!

Men, som vi alla vet är hägnet inte något hem, det är endast en förvaring för att hålla hundarna trygga. Alla hundar förtjänar ett riktig hem med kärlek, promenader, lek och en mjuk säng att sova i.

Tyson är trots sitt förflutna med misshandel och svält nyfiken och glad när han får besök i sin kennel i hägnet. Han beskrivs som en härlig hund, glad och rolig.

Tyson kommer bli en fantastisk kamrat för dig som gillar ha ett aktivt liv med din hund. Han är van att gå i koppel och har gått en hel del koppelpromenader.  Tyson kommer bra överens med de andra hundarna i hägnet och han har så mycket kärlek i sig som han bara längtar efter att ge sin nya familj. När han får besök i sin kennel blir han helt till sig av glädje. Vi i styrelsen har mött Tyson och han har blivit lugnare med åldern och är en i nuläget en underbar kille som kan busa till det, men han kan också ligga och få kli på magen och ta det lugnt.

Han är en jätterolig hund som älskar människor och uppmärksamhet. Vi anser att Tyson också kan bo i en barnfamilj. Han lär sig snabbt och älskar lära sig nya saker.

Om du känner att du skulle kunna ge ett tryggt och kärleksfullt hem till vackra Tyson ska du skicka in en intresseanmälan.