När vi adopterade Lucy

Under en längre tid så hade jag och min fästman pratat om att skaffa en hund och under sommaren 2022 så bestämde vi oss att skaffa en familjemedlem.

Jag hade följt Hundar Längtar Hem länge och såg Lucy innan vi hade bestämt att nu ska vi skaffa hund. Jag kommer ihåg att jag blev förälskad i hennes fina snälla ögon och såg en filmsnutt på henne och hon var så glad och svansen gick i ett hela tiden.

När vi bestämde att nu ska vi skaffa en hund så gick jag in på Hundar Längtar Hems hemsida och hoppades på att Lucy fanns kvar och hon var kvar på sidan. Jag visade Marcus Lucy och han blev lika förälskad i hennes glädje som jag.

Vi skickade in intresseanmälan och vi blev godkända!

Den 20 augusti så väntade vi på en parkering i Värnamo med flertal andra som väntade spänt på sin nya familjemedlem. Tillslut så kom transporten med alla hundar och med våran lilla Lucy!

Lucy fick en liten oväntad start på sitt liv i Sverige för hon blev ner kissad av en annan hund i transporten när vi skulle träffa henne, men det störde inte Lucy för hon var så glad och positiv.

Det har gått över förväntan med Lucy. Hon är en otroligt glad och positiv hund. Jag tror hon vet att hon har fått en andra chans i livet och hon vill leva sitt liv i glädje och vara en glädjespridare. För hon är verkligen en glädjespridare, hon charmar alla människor hon träffar och sätter ett leende på allas läppar.

När vi är på kontoret och någon där kanske har en dålig dag, men när Lucy kommer med sin svans som går som en propeller så blir dagen bättre.

Det är mycket upp och ner, det är inte bara guld och gröna skogar, men jag tror att den inställningen jag och min fästman hade från början att det kommer vara jättetufft och det kommer ta tid och det kommer kräva mycket från oss. Vi förväntade oss det värsta egentligen och det gjorde nog att det gick så bra för oss och Lucy. Vi hade inga förväntningar alls på henne, vi tog timme för timme och dag för dag.

Det viktigaste är att ge dessa hundar tid och tålamod. Man kommer fälla många tårar, men de tårarna blir tillslut också glädjetårar. Alla steg framåt stora som små betyder så mycket.

Vi har fått en helt otrolig hund, vi är så tacksamma över att vi fick äran att adoptera Lucy!

/Emelie och Marcus