Chapita

Kastrerad tik
Född: ca 2018
Storlek: 52 cm
Adoptionskostnad: 5000 kr

Chapitas historia

Fina mamma Chapita som kom till hägnet med sina valpar Cleo, Covis och Cosmi bodde tidigare på en militärförläggning där arbetarna vägrade låta henne kastreras. Chapita har haft flera valpkullar som alla har blivit dödade. Vi kan bara föreställa oss vilket trauma det har inneburit för henne att se sina valpar bli dödade gång på gång.

En kvinna med stort hjärta och som är gift med en av arbetarna på förläggningen noterade hur Chapita blev behandlad och försökte i några månader att fånga in henne utan att lyckas. När Chapita hade fött sina valpar denna gång hade hon gömt dom väl och blev därmed lättare att fånga in. Paret tog kontakt med hägnet och frågade om hjälp att ta emot den lilla hundfamiljen, vilket Alina och Andra självklart sa ja till. På detta vis kom Chapita med sina tre valpar till hägnet.

Hennes tre valpar har alla fått familjer i Sverige, men Chapita är fortfarande kvar i hägnet. Till en början hade hon svårt att lita på människor, vilket inte var konstigt med tanke på vad hon utsatts för, men med tiden har hon blivit allt tryggare och vågar mer.

Till Chapita hoppas vi hitta ett hem i ett lugnt område, gärna ett hus på landet där hon kan vänja sig vid livet i Sverige i lugn och ro. Även om Chapita inte är utåtagerande så anser vi att Chapita ska få bo i en familj utan mindre barn och du som adopterar henne måste vara beredd att ge henne tid för att få chans att blomma ut och visa sin riktiga personlighet.

Chapita har varit hos tandläkare, augusti 2023, så nu är hon mer en redo att få komma till ett kärleksfullt föralltid hem.

Är du den som vill ge vackra Chapita ett hem med trygghet och kärlek här i Sverige?