Blacky

Kastrerad hane, född april 2023
Storlek: Ca 58 cm, ca 22 kg
Adoptionskostnad 7700 kr

Blackys historia

Blackys liv kunde fått ett tragiskt slut. Sannolikheten att han skulle blivit påkörd, misshandlad eller infångat av hundfångare var överhängande. Att bli infångad av hundfångare skulle man tro är en trygghet för en rumänsk gatuhund, men tyvärr är inte detta fallet. Dessa hundar blir placerade i någon av dom kommunala hägnen (dödshägnen)

För er som inte vet hur dom kommunala hägnen ”sköter” hundarna som tvingas vara där kan vi berätta att dom hundarna lider något fruktansvärt. Hundarna får knappt någon mat eller vatten, när kennlarna blir rengjorda använder skötarna en vattenslang och sprutar iskallt vatten in i kennlarna, på väggar golv och på hundarna. Det spelar ingen roll om det är vinter och bitande kallt ute eller sommar.

Hundarna har betong som liggplats om dom inte har en sådan tur att dom har någon form av pall att sova på. Hundarna får ingen mänsklig kontakt förutom när dom blir jagat in i ett hörn när dom ska matas, eller dom blir slagna. Hundarna skriker efter hjälp, närhet och en varm hand som delar ut kärlek, något dom aldrig får. Som ni förstår så är det sista vi vill att någon hund hamnar i klorna på en hundfångare. Döden kommer oftast som en lättnad för dessa hundarna.

Blacky hade en enorm tur då Alina fick se honom då hon var och räddade Mura (som också ligger uppe för adoption). Blacky strosade runt på samma gata som Mura, förvirrad i sitt letande efter mat. Sannolikt har han blivit dumpad där i närheten av någon hemsk människa som inte ville ha kvar honom och därmed slängt iväg honom. Blacky som inte ens var ett år gammal var lämnat till sitt öde.

Alina kunde inte bara lämna Blacky där på gatan så efter hon lämnat Mura i trygghet i hägnet åkte hon tillbaka där hon sett Blacky senast och han var kvar, strosande i sin jakt på något ätbart.
Blackys lycka var total när Alina lockade honom till sig med hundfoder och efter han ätit följde han glatt med Alina till hennes bil, där han med lite hjälp kom på plats.

Väl framme hos ASIPA hoppade Blacky ut ur bilen, han följde med Alina in till veterinärmottagningen där han fick mat och vatten, blev undersökt och fick påbörjat sina vacciner för sedan somna på en mjuk filt i trygghet.

Blacky som varit i hägnet ett tag är en lekfull och snäll unghund som umgås fint med dom andra hundarna i hägnet och när han får uppmärksamhet fån människor är lyckan total.
Blacky med sin snällhet kommer trivas i dom flesta hem.

Vill ni adoptera denna charmiga killen? då är ni varmt välkomna att anmäla ert intresse för adoption.